Utvisning av elever

"Tre ensamma barn utvisas till Kongo" är rubriken på Nacka Värmdöpostens framsida detta nummer. Migrationsverket har avslagit deras överklagan av utvisning till det Kongo de en gång flytt från och där pappan som oppositionell mot regimen är försvunnen. Gå gärna in på NVP och läs hela artikeln.


En av dessa pojkar är min elev. Det känns outhärdligt att denna fina pojke, så vaken och intresserad och en sådan sympatisk person ska bli skickad till ett liv där hans liv står på spel, tortyr och förföljelse likaså. Eleverna på Fisksätraskolan är mycket upprörda och har snabbt engagerat sig i fallet när detta blivit känt. Många har erfarenheter av flykt och förföljelse och likaså erfarenhet av väntan på beslut från Migrationsverket, avslag och överklagan.


En namninsamling mot utvisningsbeslutet är redan påbörjad sedan i onsdags och den nybildade ungdomsföreningen "True Colours" har tagit initiativ till en manifestation på Fisksätraskolans skolgård nu på måndag klockan 17. De skickar bud till övriga högstadieskolor i Nacka och hoppas på att många ska stödja manifestationen genom att delta. Pressen är kallad och tanken är att kunna visa på att Nackas ungdomar (och vuxna) genom sitt deltagande ska visa hur inhumant det är att skicka ut tre ensamma barn till Kongo.



Hälsningar Annika Hellström (Elle Karis mamma)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0